tiistai 28. kesäkuuta 2011

Kirjat vaihtoon

Törmäsin Uusi Musta-sivustolla kiinnostavan kirjanvaihtotapahtumaan lauantaina 21.5. Helsingissä. Tilaisuuden takansa ovat Ylen verkkomediat, viestintätoimisto Republic of Communications ja Nudge Helsinki. Kiinnostavinta on, että kirjojen kierrättäjiltä toivotaan kirjan oheen tarina siitä hetkestä tai elämäntilanteesta, jolloin kirja luettiin.

Lukukokemuksten kertominen ja niistä keskusteleminen ovat osasyy siihen miksi aluperin aloitin bloggaamisen, joten tarinoiden jakaminen kirjan välissä tai lehdillä ihastuttaa erityisesti.

Jos en itse olisi mökinrakentamisen velvoittamana kyseisenä viikonloppuna maaseudulla, niin kävisin ehdottomasti paikalla. Kiertoon joutavia kirjoja kyllä löytyy. Kannatan yleensäkin tällaista toimintaa, mutta tässä kohtaa heräsi ihmetys: miksi viestintätoimista on mukana? Onko tapahtuma osa Ylen verkkopalvelujen markkinointia, jolloin palveluntarjoja on valjastettu kanssatoimijaksi (todennäköistä) vai onko toimistolla jotain laajempaa kirjallisuuteen ja/tai kierrätykseen liittyvää veivausta meneillään (kiinnostavaa)? Entä Ylen rooli - ovatko kirjat ja kierrätys tänäpäivänä brändinrakennuksen aallonharjalla?

3 kommenttia:

  1. Järjestetäänkö tuo tapahtuma nyt uudestaan? Tuohan on ollut toukokuussa, siitä on ollut kyllä ihmeen vähän juttua blogeissa.

    VastaaPoista
  2. Hei Hanna! Ei, ei tapahtumaa tietääkseni järjestetä uudestaan. Anteeksi tekstin uudelleenjulkaisu, mutta en ymmärrä Bloggerin julkaisuasetuksia. Oli nimittäin pakko tehdä tekstiin pieni muutos jälkikäteen, ja sitä ei saanut tallennettua ilman että koko teksti pamahti muka tuoreena kirjoituksena verkkoon. Ärr ja murr!

    VastaaPoista
  3. Ei se mitään. Ehdin jo innostua, kun en toukokuussa ehtinyt Lapin reissun takia mukaan. :)

    VastaaPoista